HSN-academie

Welkom bij HSN-Academie! HSN-Academie is dé plek voor al onze medewerkers om te blijven ontwikkelen. De HSN staat voor kansrijk, uitdagend en toekomstgericht onderwijs voor onze leerlingen. En dat begint bij jou!

Waarom moeilijk doen, als het samen kan! (Loesje)

Visie

De HSN biedt christelijk onderwijs van goede kwaliteit. Dat kan geen enkele onderwijsprofessional alleen. De vraagstukken reiken verder dan een individuele medewerker of één van de HSN-scholen afzonderlijk kan bereiken. De HSN streeft op alle niveaus naar teams die functioneren als een professionele leergemeenschap. Permanent samen delen, onderzoeken en verbeteren van de praktijk van medewerkers om zo het onderwijs aan de leerlingen te verbeteren.

HSN-academie: een leven lang leren!

Binnen de HSN-academie zijn er tal van mogelijkheden om je te verdiepen en je te laten inspireren. Klik op de kopjes voor meer informatie. Zit jouw leervraag of leeraanbod er niet bij? Mail dan naar hsnacademie@hsn-scholen.nl.

Code sluiten
HSN-cafés

Bij HSN-Academie staat jouw leervraag centraal. Ben jij op zoek naar antwoorden op vragen waar je al geruime tijd mee loopt? Beschik jij over kennis en ervaring die je graag met anderen binnen de school en/ of de HSN wilt delen? Ben jij op zoek naar een inspirerende groep mensen met een gedeelde interesse om van en met elkaar te leren? Dan is deelname aan één van onze HSN-cafés echt iets voor jou! In Pictogram docx deze notitie lees je onze visie over de leernetwerken. Heb jij leervragen of beschik jij over kennis en ervaring die je wilt delen? Mail dan naar hsnacademie@hsn-scholen.nl

Kleutercafé

Het Kleutercafé is het eerste café wat is ontstaan bij de HSN. Bij het Kleutercafé duik je door middel van verschillende werkvormen in het thema. Het onderwerp wat ter sprake komt, is een overkoepelend thema binnen het kleuteronderwijs. Het maakt niet uit op welke school je werkt of wat de visie van je school is. Het thema van het Kleutercafé past ook jouw school. Het Kleutercafé is er om het vuurtje aan te wakkeren. Om jou te inspireren om direct aan de slag te gaan en alle handreikingen direct toe te passen in jouw groep. 

Het OOP-café

Dat de scholen binnen de HSN niet zonder onderwijsondersteunend personeel kunnen, wisten we natuurlijk allang! Het werk van een OOP’er is veelzijdig. De ene keer ben je in een groepje aan het lezen, dan is er een vraag om in te vallen en daarna begeleid je samen met de leerkracht een rekenles. Bij het OOP-café staan we stil bij verschillende thema’s die iedereen herkent. Denk bijvoorbeeld aan gedrag (waar ligt jouw grens?) of motivatie (hoe zorg je ervoor dat kinderen bij jou willen leren?) en communicatie (waarin kunnen de leerkracht en jij elkaar aanvullen?). Daarnaast is het OOP-café ook praktisch van aard waarbij thema’s als NT-2 of automatiseren centraal kunnen staan.

Het rekencafé

Ben jij studerend of afgestudeerd als rekencoördinator? Heb je genoeg plannen voor je school? Om het één en ander te kunnen realiseren, is best een complexe opgave. Het is fijn om dan andere rekencoördinatoren op te zoeken, of dat je samen op kunt trekken in specifieke verandertrajecten. Leren van en met elkaar! Daarnaast heb jij wel iets ontdekt in literatuur of recente ontwikkelingen wat de moeite waard is om met elkaar te delen en over te spreken. In het rekencafé kun je jouw ervaringen inbrengen en leren van de ervaringen van andere coördinatoren. Heb je veel affiniteit met rekenen of juist helemaal niet en ben je heel nieuwsgierig, ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! We kunnen samen rekenen op elkaars steun en inspiratie.

Het spelend-leren-in-groep-3-café

Wil jij de overgang van kleuter naar schoolkind verkleinen en aan de slag met spelend leren? Dan is dit café wat voor jou. Spelend leren in groep 3 zorgt voor plezier, hoge betrokkenheid, betekenisvol leren en tijdens spelend leren zijn de kinderen niet alleen bezig met de leerstof, ook andere ontwikkelingsgebieden worden ontwikkeld. Spelend leren klinkt dus mooi, maar hoe doe je dat? Waar haal je de tijd vandaan? En hoe koppel je het aan de leerdoelen? Allemaal vragen die aan bod kunnen komen tijdens het spelend-leren-in-groep-3-café. Ook tijdens dit café is het leren van en met elkaar.

Het groep-8-café

Werk jij in groep 8 en gun je jouw leerlingen een soepele en goede doorstroom naar het voortgezet onderwijs? Dan is het groep-8-café wat voor jou. Thema’s zoals leren-leren, een kansrijk advies en het behalen van referentieniveaus kunnen centraal staan. Tijdens de bijeenkomsten wisselen theorie en praktijk elkaar af. Er is ruimte voor het uitwisselen van vragen en ervaringen, maar ook voor een gesprek over een stukje theorie én we vieren successen met elkaar. Op deze manier ben je nog beter in staat om je leerlingen succesvol te begeleiden richting het einde van de basisschool.

HSN-studiedag

Coming soon: HSN-studiedag 10 april 2024: Koffie en kunde, thee en talent! Deze dag staat bol van ontmoeting, inspiratie en vraagstukken die jou en anderen bezig houden. In verschillende café in Nijkerk komen we als lerend netwerk bij elkaar om te inspireren, te motiveren en van elkaar te leren.

Schoolcoaching

De HSN investeert in het vakmanschap van elke leerkracht. Bij de HSN zijn er twee schoolcoaches actief; Johan Mulder en Marianne Ruizendaal. Coaching is een waardevol instrument om jou als beginnende of ervaren collega te begeleiden in je professionalisering. Herken jij je in één van de volgende vragen of heb je een andere vraag, betrek dan één van de schoolcoaches van de HSN erbij.

Ben jij een startende leerkracht? Dan heb jij geluk, want je krijgt sowieso coaching!

Ben jij nieuw bij de HSN? Dan maak je kennis met de schoolcoach. Wellicht zijn zij van betekenis voor jou!

Wil jij graag ondersteund worden bij innovaties?

Heb je specifieke vragen over jouw vakmanschap waarop je gecoacht wil worden?

Heb je een duobaan en wil je graag gecoacht worden op een goede samenwerking?

Wil je zicht krijgen op jouw overtuigingen en hoe die ten dienste staan van de ontwikkeling van het onderwijs aan de kinderen?

Sta jij open voor co-teaching waarin je actief gecoacht wordt tijdens de les?

Meer informatie is te verkrijgen bij je directeur, zij helpen je graag om met de schoolcoaches in contact te komen!

Identiteitsbijeenkomst HSN

In 2023-2024 zijn we gestart met het nieuwe bijbelrooster. Elke dag is een mogelijkheid om de boodschap van liefde en hoop mee te geven aan de kinderen. Maar hoe vertellen we de verhalen, hoe voeren we geloofsgesprekken, en hoe bereik je kinderen in jouw groep die voor een groot deel opgroeien in een seculiere omgeving? Deze vragen stonden centraal op de identiteitsbijeenkomst van 16 november 2023. In 2024-2025 komt er weer een nieuwe identiteitsbijeenkomst.