De HSN biedt bijbelgetrouw primair onderwijs aan in Nijkerk en omgeving. Centraal daarbij staan onze verwondering en dankbaarheid voor Gods liefde die zichtbaar is in Zijn Zoon Jezus Christus, onze opgestane Verlosser. Vanuit deze christelijke identiteit willen we werken en invulling geven aan vakmanschap, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dit is dan ook ons motto dat we telkens laten terugkomen.
Vakmanschap
Vakmanschap is essentieel, want iedereen die met ons verbonden is mag kwaliteit van ons verwachten. Van het personeel wordt vakbekwaamheid verwacht. Dit betekent dat we investeren in onze leerkrachten en voorzieningen beschikbaar stellen waarmee eigentijds onderwijs gegeven kan worden in aansluiting op maatschappelijke ontwikkelingen. Ouders zien we hierin als partners. We leren onze kinderen om vakmanschap te tonen op de diverse vakgebieden. Er wordt gestreefd naar hoge kwaliteit; het maximale dat voor elk kind mogelijk is.
Verantwoordelijkheid
Als scholen voelen we een grote verantwoordelijkheid voor de kinderen die ouders aan ons toevertrouwen: unieke mensen met talenten die ontdekt en ontwikkeld mogen worden. Er moet besef te zijn van rechten en plichten. Dienstbaarheid en duurzaamheid zijn daarbij onderwerpen die niet alleen een plaats hebben in het onderwijsaanbod, maar ook van toepassing zijn op hoe we zelf als organisatie werken. Verantwoordelijkheid hebben we ook naar elkaar. We leren onze kinderen om verantwoordelijk te zijn voor zichzelf, zorg te dragen voor elkaar en zorgvuldig om te gaan met Gods schepping.
Vertrouwen
In de omgang met elkaar is vertrouwen het vertrekpunt, dat geeft ruimte, creativiteit en veiligheid. Vertrouwen geeft ook ruimte om dingen aan de orde te stellen die beter kunnen. De HSN ziet de leerkracht als identiteitsdrager bij uitstek en hij/zij krijgt het vertrouwen daar op een goede manier invulling aan te geven. Binnen de HSN worden verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie belegd, zodat er veel vrijheid ontstaat om talent te ontplooien. Als een leerling van de HSN na acht jaar zijn school verlaat, heeft deze leerling zelfvertrouwen en een realistisch zelfbeeld. Hij kan waardering en vertrouwen geven én ontvangen.